We zorgen voor de optimale indeling van de luchtkanalen in uw gebouw. Onze aanpak hierbij?

Ontwerp & engineeren

We maken een luchttechnisch ontwerp op basis van de hoeveelheid lucht die per ruimte nodig is.  Dit halen we uit de ruimtestaat of bestekstekening. Daarna “engineeren” wij de optimale indeling van het luchtkanalensyssteem. Door luchtberekeningen en geluidsberekeningen kunnen we:

  • Dimensioneren: de optimale grootte van de kanalen bepalen
  • Alle onderdelen zoals roosters brandkleppen, bochten en kanaalwerk positioneren.
  • De optimale afstand t.o.v de verschillende disciplines (water, riolering, elektra en kabelgoten) intekenen.
  • Clash control

BIM

Wij tekenen in 3D en vertalen de BIM modellen naar onze CAD systemen. We werken volgens het BIM ontwerpproces met softwarepakketten StabiCAD, Nordined en Revit, Fabrication Map.

De online ontwikkelingen gaan snel. Op dit moment zijn de BIM modellen nog heel zwaar en is het nog niet mogelijk om realtime te designen waarin de verschillende disciplines voorrang krijgen op basis van de afspraken geregistreerd in het systeem. Dit gaat ongetwijfeld komen. Janssen Klimaattechniek is een absoluut voorstander van BIM en wij willen zoveel mogelijk pionieren op dit gebied.

Creatieve oplossingen

Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor een specifieke situatie. Deze oplossingen zijn zowel technisch als esthetisch verantwoord. Wij leveren onze klanten een kwalitatief goed ontwerp, tegen zo laag mogelijke kosten. Creativiteit speelt daarin een grote rol. De lijnen van een gebouw geven soms beperkingen voor de installaties. Wij zien dit niet als beperkingen, maar als uitdaging om het klimaatsysteem anders vorm te geven.

Calculatiefase

In de calculatiefase werken we met een designline. Hiermee kunnen we in het voortraject van het project al zien welke geluidsvermogens en drukverliezen er zullen zijn en hoe hoog de bouwkolom moet worden. Daarnaast kunnen we appendages in kaart brengen en luchtbehandelingskasten selecteren. Dat heeft als voordeel dat je al in een heel vroeg stadium  weet waar je rekening mee kunt houden. Dat reduceert  faalkosten en versnelt het bouwproces.

We overtuigen u graag!

  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Neemt risico’s over
  • Ontzorgt
  • Meedenken in ontwerp en uitvoering
  • Biedt slimme alternatieven
  • Realiseert besparingen

Wilt u als aannemer of installateur advies in uw project? Maak dan direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Teruggebeld worden
offerte aanvragen