In een gezond binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit voelen mensen zich fitter en leveren ze betere prestaties. Daarom bieden wij verschillende en praktische opties voor luchtbehandeling.

Luchtbehandeling, waarom?

Waar mensen werken en naar school gaan is een goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur heel belangrijk. Daarom behandelen we de lucht. Hiermee bedoelen we dat we de lucht verwarmen, ventileren (meer lucht) of conditioneren. Met onze klimaatsystemen  regelen we de hoeveelheid lucht, de precieze temperatuur en de luchtvochtigheid. Hiermee garanderen we een constante luchtkwaliteit. Ook luchtzuivering is mogelijk. Met onze luchtbehandelingsinstallaties maken we de lucht vrij van schimmels, bacterien en virussen. Dit is heel belangrijk in bijvoorbeeld cleanrooms in ziekenhuizen.

Luchtbehandelingskast en luchtkanalen

Luchtbehandeling begint bij de keuze van de juiste luchtbehandelingskast. Met ze installatie zuigen we via de ventilatoren en filters de buitenlucht naar binnen de kanalen in. We conditioneren de lucht (verwarmen, koelen, be- of ontvochtigen) en verspreiden deze via de luchtkanalen in het gebouw. Om overdruk in de ruimtes te voorkomen zuigen we de lucht ook weer af naar buiten.

Luchtbehandelingssysteem is maatwerk

Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor een specifieke situatie. Bij ons is elk systeem maatwerk, omdat elk gebouw ook uniek is.  Scholen, zwembaden, productieruimtes, cleanrooms of kantoren stellen nu eenmaal andere eisen aan de klimaatbeheersing.  De lijnen van een gebouw geven soms beperkingen voor de installaties. Wij zien dit als een uitdaging om het klimaatsysteem anders vorm te geven. Met creativiteit gaan we op zoek naar de beste technische én esthetisch verantwoorde oplossing.

Luchtzuivering

Goed ventileren is één, maar dat betekent nog niet dat het binnenklimaat echt schoon is. Daarom zuiveren we de lucht van schimmels, bacteriën, virussen, pollen, slechte micro-organismen en fijnstof. De soort omgeving bepaalt sterk hoe en waar we de lucht moeten behandelen. Een clean room in een ziekenhuis vraagt nu eenmaal een andere classificatie aan filters dan een autoshowroom.

 

 

We overtuigen u graag!

  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Neemt risico’s over
  • Ontzorgt
  • Meedenken in ontwerp en uitvoering
  • Biedt slimme alternatieven
  • Realiseert besparingen

Wilt u als aannemer of installateur advies in uw project? Maak dan direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Teruggebeld worden
Offerte aanvragen